NoticiesDEMANA UN INFORME A LA DGT ABANS D’ADQUIRIR UN VEHICLE DE SEGONA MÀ

09/05/2020

Abans d’adquirir un vehicle de segona mà per part d’un particular, és convenient prendre certes precaucions i revisar l’historial del cotxe per a evitar problemes posteriors.

Existeixen sis certificats diferents que permeten saber, entre altres coses, si el vehicle usat que comprarem té càrregues administratives o judicials. Fer-ho és molt senzill ja que la DGT ofereix diversos informes valuosos que permeten comprovar si existeixen embargaments, precintes, procediments concursals o qualsevol altra càrrega de naturalesa administrativa o judicial.

Tipus d’informes:

Existeixen sis tipus d’informes que poden aportar-vos informació sobre els cotxes de segona mà: el reduït, el complet, el de dades tècniques, el de càrregues, el de vehicles sense matricular i el de vehicles al meu nom (aquest últim necessita autorització del titular per a descarregar-lo mentre que la resta són accessibles per a qualsevol persona).

– Reduït: Només especifica la data de la primera matriculació del cotxe a Espanya i si hi ha alguna incidència que pugui impedir la seva transferència o circulació.

– Complet: Aporta tota la informació administrativa, identificació del titular, municipi on està domiciliat el vehicle, historial d’ITV, quilometratge, nombre de titulars i càrregues, a més de les dades tècniques, el manteniment i la puntuació obtinguda pel model en les proves de xoc realitzades pel consorci EuroNCAP. A més inclou la informació oferta pel de càrregues i el de dades tècniques.

– Càrregues: Ofereix dades bàsiques d’identificació del vehicle, així com informació sobre les càrregues o limitacions de disposició que poguessin constar en el Registre de vehicles per al vehicle consultat i afectar, per exemple, a un canvi de titularitat.

– Dades tècniques: Inclou informacions bàsiques d’identificació del vehicle, així com tots els detalls tècnics del vehicle: potència, combustible, masses màximes, historial d’inspeccions ITV, resultat EuroNCAP…

– Vehicles sense matricular: Permet saber si en Trànsit ja està registrat o no un cotxe amb la identificació que busquem.

– Vehicles al meu nom: Indica els vehicles actius –no els donats de baixa- que en el moment de la consulta consten a nom de l’interessat.

Altres consells: si la comprar és per internet, hem d’anar amb molta cura ja que es pot distorsionar la realitat d’una manera molt senzilla.

https://ireth.cat/wp-content/uploads/2020/05/trànsit.jpg
1
Hola, en què podem ajudar-te?
Powered by